Mat-2.jpg

Restaurang - Hundra 80°

För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat. 

Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.

 

Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar. 

Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt,

att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.

Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.

Självklart ackompanjeras Ni av en hänförande utsikt över Sundsvall och kusten.

 

Varmt välkommen!

 

Restaurangen håller öppet:
Mån-fre 11:30-14:00 lunch, 14:00 - 22:00 middag
Lör 17:00-22:00
Sön Stängt
Obs! Helgdagar/röda dagar kan ev. ha avvikande öppettider

 

Vi rekommenderar att en förbokning av bord till restaurangen görs i

god tid innan ankomst, via telefon på 060-671000.

FÖRRÄTTER

 

 

Råbiff 150kr

Tartar, gräslök, tryffelmajonnäs, 

friterad kapris, rostad purjolök 

och rödbetsgroddar.

Vintips: Chilensis Pinot Noir, Chile

 

Löjromstallrik 160kr

Löjrom, smetana, syltad rödlök 

och gräslök, serveras på 

smörstekt toast.

Vintips: Lundén Riesling, Tyskland

 

Höstsallad 145kr

Rödbetor, chevré, valnötter,

syltad rödlök och honungsdressing.

Vintips: Onbrina, Prosecco, Italien

 

Hemgravad lax 150kr

Hemgravad lax med gulbetor, 

passionsfrukt och lufttorkad skinka.

Vintips: Lundén Riesling, Tyskland

 

LÄTTARE RÄTTER

Caesarsallad 175kr

Caesarsallad med grillad kyckling, parmesan, bacon och krutonger.

Vintips: Jordan Chenin Blanc, Sydafrika

 

Tagliatelle 175kr

Färsk tagliatelle med handskalade räkor, kokosgrädde, limeblad och citrongräs.

Vintips: Dopff Pinot Gris, Frankrike

 

Poké Bowl 175kr

Sesammarinerad lax, avokado, cashewnötter, sojabönor, ingefära, rödkål, fullkornsris, ananas, 

koriander och syltad rödlök.

Vintips: Chablis Les Vieilles Vignes, Frankrike

Svårt att bestämma dig?

Scrolla ner till till för att se

våra färdiga paket.

VEGETARISKT 

Rotselleri 185kr

Grillad honungsglaserad rotselleri, röda linser, mozzarella, grönkål, och hummus.

Vintips: Jordan Chenin Blanc, Sydafrika

 

Vi kan även erbjuda er veganalternativ. 

Prata med din servitris eller servitör.

 

FISK 

Röding 255kr

med laxrom, persiljerot, 

rostad potatis och fänkålscrème.

Vintips: Dopff Pinot Gris, Frankrike

 

Torsk 265kr

med bakad äggula, 

stekt panchetta, brynt smör,

serveras med potatispuré.

Vintips: Côtes du Rhône Les Abeilles Blanc, Frankrike

 

KÖTT

Entrecôte 285kr

med rostad klyftpotatis, 

pestobakad tomat 

och chilibearnaise.

Vintips: Columbia Crest H3 Cabernet 

Sauvignon, USA

 

Renrostbiff 295kr

med palsternackspuré, 

sötade lingon och skogssvampsås.

Vintips: Columbia Crest Grand 

Estates Merlot, USA

 

Carnitas 285kr

med het salsiccia, 

iberoco secreto, rödlök, 

guacamole, tortillabröd.

Vintips: Pruno, Spanien

 

Kalvfilé 295kr

med smörstekt skogssvamp, 

rökt svensk fläsksida, 

Västerbottenpotatispuré, 

tryffel och rödvinssås

Vintips: Borgogno Langhe Rosso Pinin, Italien

 

  

DESSERT

 

Chokladganache 120kr

med salted caramel och vispad vaniljmascarpone.

Vintips: Masi Angelorum Recioto della 

Valpolicella, Italien

 

Vispad Yoghurt 120kr

med hallonsorbet, maräng och 

chokladsmulor.

Vintips: Brumaire Novembre, Frankrike

 

Citronmousse 120kr

med lemoncurd och mandelcrunch.

Vintips: Moscato d’Asti, Italien

 

Huset ostar 120kr

Serveras med fikonmarmelad.

Vintips: Taylor’s 10 Years Old Tawny, Portugal

aad.png

Barnmeny

Barn upp till 12 år kan även beställa 1/2 portion för halva priset på samtliga rätter ur den ordinarie menyn.

Toast 49:- | Pannkakor, sylt, grädde  79:- | Hamburgare, pommes frites 79:- | Köttbullar, färskpotatis, lingonsylt, brunsås 79:- Kalvfilé, pommes frites, bearnaisesås 129:- | Glass, chokladsås 49:- | Fruktsallad 49:-

Tre goda 515kr | Vinpaket 460kr

Förrätt

Löjrom, smetana, syltad rödlök och gräslök,

serveras på smörstekt toast.

Vintips: Lundén Riesling, Tyskland

 

Varmrätt

Kalvfilé med smörstekt skogssvamp, rökt Svensk fläsksida, 

Västerbottenspuré, tryffel och rödvinssås.

Vintips: Borgogno Langhe Rosso Pinin, Italien

 

Dessert

Chokladganache, salted caramel och vispad

vaniljmascarpone.

Vintips: Masi Angelorum Recioto della Valpolicella, Italien

Redo att boka?

Vi har olika paket där vi redan bakat in en trerättersmiddag och spa till exempel.

Läs mer och boka din vistelse till Hundra80° och Hotell Södra Berget idag.

Hotell Södra Berget - Sundsvall
Södra Stadsberget 1, 852 38 Sundsvall, Sweden | Telefon: +46 60 67 10 00 | Email: reception@sodraberget.com

Org.nr: 556660-1240

 

MEDIABANK

  • Facebook
  • Instagram