Restaurang - Hundra 80°

För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat. 

Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.

 

Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar. 

Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt,

att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.

Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.

Självklart ackompanjeras Ni av en hänförande utsikt över Sundsvall och kusten.

 

Varmt välkommen!

Restaurangen håller öppet:
måndag - lördag 17:00 - 22:00 middag

söndagar - stängt

Obs! Helgdagar/röda dagar kan ev. ha avvikande öppettider

 

Vi rekommenderar att en förbokning av bord till restaurangen görs i

god tid innan ankomst, via telefon på 060-67 10 00, eller via reception@sodraberget.com

Förrätter

 

Carpaccio på laxrygg 155kr

Med citronolja, rostad kapris, riven pecorino, bakad äggula, dill, gräslök

Vintips: Stella Bella Chardonnay, Australien

 

Klassisk löjromstallrik 175kr

Löjrom, smetana, rödlök, gräslök, smörstekt bröd

Vintips: Lunden Riesling, Tyskland

 

Bergets sallad 159kr

Endiv, syltade kantareller, pumpafrön, betor, pickladrödlök

Vintips: Stellenrust Chenin Blanc, Sydafrika

Bifftartar 165kr

Rostat bovete, milda wasabiärtor, gräslöks crème, syltad majrova

Vintips: Stemmari Pinot Noir, Italien

 

Fisk

Hällefisk med pilgrimsmussla 285kr

Rostad purjolök, tartufataemulsion, sparris, panncetta

Vintips: Dopff Pinot Gris, Frankrike

 

Halstrad röding 275kr

Sellerikål, rökt aioli, laxrom, smörstekta bondbönor

Vintips: Côtes du Rhône, Les Abielles Blanc, Frankrike

Kött & Vilt

 

Confiterat anklår 265kr

Karamelliserad rödlökskompott, stekt svartkål, sesamfrön

Vintips: Chilensis Pinot Noir, Chile

 

Flankstek 285kr

Serveras med ragu på oxkind, rödbetor, palsternacksrösti

Vintips: Terre Magre Cabernet, Frankrike

 

Kalvfilé 295kr

Rostad pumpacrème, vaxbönor med sidfläsk, riven pepparrot

Vintips: Brolio Chianti Classico, Italien

 

Iberico på tre vis 295kr

Hemgjord korv, ribs, secreto, sötpotatis

Vintips: Izadi Reserva, Spanien

 

 

Vegetariskt

Inbakad kålrabbi 235kr

Chimichurri, risotto, rostad paprika, salladslök, ruccolaemulsion

Vintips: Yalumba Organic Shiraz, Australien

 

 

Dessert

 

Kaffebavarois 120kr

Serveras med karamellsås och chokladsmulor

Vintips: Brachetto, Italien

 

Mörk chokladmousse 120kr

Med apelsin, vit choklad, torkade hallon

Vintips: Brumaire Novembre, Frankrike

 

Crème brûlée 120kr

Med äpple, kanelchips och vaniljglass

Vintips: Brännlands Iscider, Sverige

 

Citronmarängtartelette 120kr

Serveras med färska hallon

Vintips: Brumaire Novembre, Frankrike

aad.png

Barnmeny

Barn upp till 12 år kan även beställa halv portion för halva priset på samtliga huvudrätter ur den ordinarie menyn

Toast 49:-  

Pannkakor, sylt, grädde  79:-

Hamburgare, pommes frites 79:-

Köttbullar, färskpotatis, lingonsylt, brunsås 79:-

Kalvfilé, pommes frites, bearnaisesås 129:- 

Glass, chokladsås 49:-

Fruktsallad 49:-

Redo att boka?

Vi har olika paket där vi redan bakat in en trerättersmiddag och spa till exempel.

Läs mer och boka din vistelse till Hundra80° och Hotell Södra Berget idag.